Ilioupoli's Street Art Festival - Trackside Festival

04/11/2021 13:48 on Εκδηλώσεις

Ilioupoli

Ilioupoli's Street Art Festival
Trackside Festival

Η Ηλιούπολη γεμίζει με χρώμα, τέχνη και ενέργεια.

Μια υπέροχη γιορτή χρωμάτων και ιδεών, γεμάτη ζωντάνια και ομορφιά στο 1ο Street Art Festival όπου ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου μας και η Awesome Athens Experiences πραγματοποίησαν στο Α Κλειστό Γυμναστήριό μας την Κυριακή 17-10-2021.

O Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ έχει αναπτύξει έντονη δράση στο χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού με σκοπό την καλλιέργεια, την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του πολιτιστικού και αθλητικού πνεύματος, της αθλητικής και πολιτιστικής συνείδησης στην Ηλιούπολη.

Tο Α’ Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης μετατράπηκε σε hub δημιουργίας γεμάτο με χρώμα, τέχνη και ενέργεια!

Επιλεγμένοι καλλιτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους, “έδωσαν ζωή” ,στους τοίχους του Α Κλειστού Γυμναστηρίου μας, παρουσιάζοντας μια μορφή σύγχρονης τέχνης. Ταυτόχρονα δώσαμε χώρο στους δημιουργούς να εκφραστούν, αποτρέποντας έτσι την “άναρχη” δημιουργία γκράφιτι.

Δείτε τα έργα 
εδώ

Το φεστιβάλ όμως δεν ήταν μόνο οι τοιχογραφίες.

Απολαύσουμε παγκόσμιους πρωταθλητές του parkour σε μια επίδειξη ακρίβειας και ταχύτητας καθώς και αθλητές του Γυμνάθλου που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο άθλημα.

Παράλληλα η ομάδα γυναικών του Ακροβατικού cheerleading του Γυμνάθλου που πήρε την πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022 εκτέλεσε εντυπωσιακά ακροβατικά, όπως πετάγματα και πυραμίδες ενώ οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Cheerleading παρουσίασαν εντυπωσιακά προγράμματα Αθλητικού Ομαδικού Χορού, CHEER POM & CHEER HIP HOP.

Τη διοργάνωση του αθλητικού event έχει αναλάβει η Ε.Γ.Ο. (Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία) και η Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ. (Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading-Αθλητικός Ομαδικός Χορός) με τα αθλητικά σωματεία της Ηλιούπολης, ΣΗΓΑ «ΓΥΜΝΑΘΛΟΣ» και «ΑΜΑΖΟΝΕΣ».

Trackside Festival

Το Trackside Festival πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της “αισθητικής αναβάθμισης” της πόλης την Κυριακή 31 Οκτωβρίου  και ήταν η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση μετά τις πρόσφατα επιτυχημένες δράσεις, το 1st Ilioupolis Street Art Festival στο Α΄ Κλειστό Γυμναστήριο και την εικαστική παρέμβαση στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ που μετατράπηκαν σε έργα τέχνης από μαθητές ζωγραφικής.

Δώσαμε χώρο σε Graffiti - Street- Artists, ώστε να δημιουργήσουν και ν’ αλληλεπιδράσουν με την πόλη και τους κατοίκους της σε ένα αισθητικό και καλλιτεχνικό πλαίσιο,μετατρέποντας τους εξωτερικούς τοίχους του Δημοτικού Σταδίου Ηλιούπολης σε καλλιτεχνικό καμβά, αποτρέποντας έτσι την “άναρχη” δημιουργία graffiti.

Πάνω από 70 graffiti/street artists, γέμισαν με χρώμα περισσότερα από 200μ. τοίχου σε ένα εκρηκτικό μείγμα με live action και μουσική.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – παράρτημα Ηλιούπολης για την συνεχή παρουσία και αρωγή του στις Εκδηλώσεις μας, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης κ. Αθανάσιο Μπίρλη και Παντελή Φασόη για την χορηγία του Catering καθώς και τους Street Artist για τις όμορφες καλλιτεχνικές και γεμάτες χρώματα δημιουργίες και εικαστικές παρεμβάσεις τους.

Λένε πως ένας αποχαιρετισμός είναι ένα τραγούδι λυπημένο μέσα στη νύχτα, στόχος όμως του φεστιβάλ μας είναι να μετατρέψουμε τα πάντα σε τέχνη, τη χαρά, τη μνήμη, την ομορφιά, ακόμη και τη λύπη μας.

Δεν λέμε αντίο. Λέμε εις το επανιδείν!