Έναρξη προγραμμάτων άθλησης στο κολυμβητήριο

05/06/2020 20:07 on Ειδήσεις Ανακοινώσεις

Έναρξη προγραμμάτων άθλησης στο κολυμβητήριο

Από την προσεχή Τετάρτη (10-6-2020) ξεκινούν τα προγράμματα εκμάθησης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης.

Προκειμένου η επιστροφή στον αθλητισμό μετά την πανδημία του COVID-19 να γίνει ομαλά και με ασφάλεια, όλοι οι αθλητικοί χώροι επομένως και τα κολυμβητήρια θα λειτουργήσουν με περιορισμένο αριθμό αθλουμένων ανά ώρα και ανά τμήμα. Για το λόγο αυτό δεν θα λειτουργήσουν ακόμα τα εξής τμήματα :

·         Δελφινάκια

·         Εκμάθηση εφήβων : τμήματα 2 και 3.

Το τμήμα εκμάθησης εφήβων 1, θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 14.00μ.μ. – 14.45. Όσα παιδιά από τα τμήματα που δεν θα λειτουργήσουν το επιθυμούν, μπορούν να εγγραφούν στο τμήμα 1.

·         AQUA AEROBIC τμήμα 3.

Τα τμήματα AQUA AEROBIC 1 και 2 θα λειτουργούν κάθε Τρίτη – Τετάρτη – Παρασκευή στις 9.15π.μ. – 10.00π.μ. και 10.15π.μ. – 11.00π.μ. αντίστοιχα.

Όσοι αθλούμενοι από το τμήμα 3 που δεν θα λειτουργήσει το επιθυμούν, μπορούν να εγγραφούν στα τμήματα 1 και 2.

Όσοι είχατε ήδη εγγραφεί στο Γ΄ Τρίμηνο (Μάρτιο – Μάιο) παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας και να δηλώσετε αν θα συνεχίσετε τον Ιούνιο ή αν θα μεταφέρετε τη συνδρομή σας το  Σεπτέμβριο. Λόγω του περιορισμού του αριθμού αθλουμένων, υπάρχει ενδεχόμενο μεταφοράς σας σε άλλο τμήμα. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Η χρήση  του Κολυμβητηρίου από παιδιά και εφήβους θα γίνεται με τις εξής προϋποθέσεις:

·         Για παιδιά κάτω των 13 ετών.

-        Επιτρέπεται η πρόσβαση στο κολυμβητήριο με καταγραφή από τον ίδιο ή το συνοδό των στοιχείων του αθλούμενου στον κατάλογο Εισερχομένων – Εξερχομένων που θα υπάρχει στη είσοδο, για ενδεχόμενη ιχνηλάτηση.

-        Κατά την είσοδο θα  πραγματοποιείται θερμομέτρηση, με απαγόρευση της εισόδου σε όσα παιδιά έχουν σε τρεις μετρήσεις θερμοκρασία μεγαλύτερη από 37οC.

 

·         Για παιδιά άνω των 13 ετών.

-        Συμπλήρωση και επίδειξη κατά την είσοδο στο κολυμβητήριο του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».

-        Καταγραφή του αθλούμενου στον κατάλογο Εισερχομένων – Εξερχομένων που θα υπάρχει στη είσοδο, για ενδεχόμενη ιχνηλάτηση.

-        Κατά την είσοδο θα  πραγματοποιείται θερμομέτρηση, με απαγόρευση της εισόδου σε όσα παιδιά έχουν σε τρεις μετρήσεις θερμοκρασία μεγαλύτερη από 37οC.

 

 

·         Λειτουργία Αποδυτηρίων

 

Σας ενημερώνουμε ότι στους χώρους των αποδυτηρίων θα πρέπει να τηρούνται οι παρακάτω  κανόνες:

Ø  Η είσοδος και η χρήση των αποδυτηρίων θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από αθλητές, προπονητές και προσωπικό καθαριότητας.

Ø  Ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να κάνουν χρήση των αποδυτηρίων ταυτόχρονα είναι στα παιδικά 6, στα γυναικεία 7 και στα αντρικά 10.

Ø  Η  παραμονή σας στο χώρο πρέπει να είναι σύντομη και η χρήση μάσκας απαραίτητη.

Ø  Προτείνεται η χρήση των αποδυτηρίων να γίνεται μόνο για το υποχρεωτικό ντους πριν την είσοδό σας στην κολυμβητική δεξαμενή.

 

Οι γονείς  συνοδοί των παιδιών απαγορεύεται να εισέρχονται στον χώρο των αποδυτηρίων. Λόγω αυτού η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε θα είναι η εξής:

Οι γονείς συνοδοί με τα παιδιά θα περιμένουν στην συρόμενη πόρτα στον εξωτερικό χώρο της πισίνας, τα παιδιά θα είναι ντυμένα με τον εξοπλισμό της κολύμβησης και θα τα παραλαμβάνει ο γυμναστής, αφού πρώτα γίνει η θερμομέτρηση και η καταγραφή στον κατάλογο Εισερχόμενων – Εξερχόμενων, θα τα οδηγεί στο χώρο για ένα σύντομο ντους και την έναρξη του μαθήματος.

Οι γονείς συνοδοί θα περιμένουν έξω από τον περιβάλλοντα χώρο των κολυμβητικών δεξαμενών να παραλάβουν τα παιδιά τους μετά το τέλος της προπόνησης.     

 

·         Κατά τα άλλα ισχύουν τα οριζόμενα στα υγειονομικά πρωτόκολλα της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. και της Κ.Ο.Ε.

Παρακαλούμε, για την προστασία όλων και προκειμένου να αθλείστε στις εγκαταστάσεις του Δήμου μας με ασφάλεια και εμπιστοσύνη, να τηρείτε τα υγειονομικά πρωτόκολλα (επισυνάπτονται παρακάτω) και να συμμορφώνεστε στις υποδείξεις του προσωπικού και των υπεύθυνων τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων που βρίσκονται σε κάθε αθλητική εγκατάσταση.

 

Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους

Οδηγίες ασφαλούς άσκησης Γ΄ Φάσης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους από 1/6/2020

Οδηγίες προς τους αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις

Οδηγίες ασφαλούς άσκησης Β' Φάσης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους

Οδηγίες ασφαλούς άσκησης

 

 

Υγειονομικό Πρωτόκολλο Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.)

 

Υγρός Στίβος

Υγρός Στίβος - φάση 2

 

 

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Πανταζόπουλος