Οδηγίες για ασφαλή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας

26/08/2020 09:43 on Ειδήσεις Ανακοινώσεις

Οδηγίες για ασφαλή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας

Προκειμένου η επιστροφή στον αθλητισμό εν μέσω της πανδημίας COVID-19 να γίνει με τρόπο ώστε να περιορίζονται οι παράγοντες διασποράς του κορωνοϊού, θα πρέπει όλοι να τηρήσουμε τις οδηγίες που δίνονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και τον ΕΟΔΥ.

Για διευκόλυνση σας, παρακάτω περιγράφονται οι απαραίτητες διαδικασίες και μέτρα που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να συμμετάσχετε στα προγράμματα άθλησης και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ηλιούπολης.

Για ενήλικες :

    1. Υποχρεωτική αποχή για 7 ημέρες μετά την επιστροφή από καλοκαιρινές διακοπές

2.   Η είσοδος στις αθλητικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να γίνεται από όλους φορώντας μάσκα.

3.   Συμπλήρωση του Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα (δίνεται από την Γραμματεία), το οποίο θα επιδεικνύεται κάθε φορά που θα εισέρχεστε για άθληση.

4. Υποβολή των στοιχείων σας στον Κατάλογο Εισερχομένων - Εξερχομένων που διατηρεί η αθλητική εγκατάσταση για το ενδεχόμενο ιχνηλάτησης.

5.   Στα αποδυτήρια επιτρέπεται ένα ανώτατο όριο αθλητών και αθλουμένων. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να τηρείτε τα όρια όπως ορίζονται κάθε φορά (υπάρχει αναρτημένη ανακοίνωση) και να περιορίζετε το χρόνο παραμονής σας στο ελάχιστο δυνατό για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων.

Για παιδιά :

1.   Υποχρεωτική αποχή για 7 ημέρες μετά την επιστροφή από καλοκαιρινές διακοπές.

2.   Η είσοδος στις αθλητικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να γίνεται από όλους φορώντας μάσκα. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας αφορά τα παιδιά ηλικίας άνω των 3 ετών και κατά την παραμονή τους στους χώρους της αθλητικής εγκατάστασης, εκτός από τη διάρκεια της προπόνησης.

3.   Υποβολή των στοιχείων των παιδιών στον Κατάλογο Εισερχομένων - Εξερχομένων που διατηρεί η αθλητική εγκατάσταση για το ενδεχόμενο ιχνηλάτησης επαφών.

4.   Η είσοδος - έξοδος των παιδιών θα γίνεται από την εξωτερική πόρτα που βρίσκεται δίπλα στην μικρή πισίνα. Οι γονείς θα παραδίδουν τα παιδιά στον υπεύθυνο γυμναστή και θα περιμένουν εκεί για να τα παραλάβουν καθώς δεν επιτρέπονται οι θεατές. Λόγω του ότι ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αποδυτήρια είναι περιορισμένος θα γίνεται χρήση του εξωτερικού ντους.

 

Μέτρα Ατομικής Ευθύνης :

Γενικώς, για την αποφυγή μετάδοσης του ιού COVID-19,   ο ΕΟΔΥ και η Γ.Γ.Α προτείνουν τα ακόλουθα μέτρα τα οποία θα πρέπει να τηρούνται με αίσθημα ατομικής ευθύνης.

°         Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, εκτός από τους αθλητές και αθλούμενους την ώρα της άσκησης.

°         Αποφυγή συνθηκών συγχρωτισμού, χειραψιών και εναγκαλισμών. Τήρηση απόστασης 2 μέτρων από άλλα άτομα.

°         Συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 30’’ ή καθαρισμός τους με αντισηπτικό διάλυμα με βάση το οινόπνευμα.

°         Αποφυγή αγγίγματος του προσώπου (μύτη, στόμα, οφθαλμοί), ιδίως αν προηγουμένως υπήρξε επαφή με αντικείμενα που έχουν αγγίξει πολλά άλλα άτομα (π.χ. πόμολα, διακόπτες κ.λ.π. σε κοινόχρηστους χώρους).

°         Κάλυψη της μύτης και του στόματος με χαρτομάντηλο σε περίπτωση βήχα ή φταρνίσματος και απόρριψη του, άμεσα σε κάδο απορριμμάτων. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει χαρτομάντηλο, χρήση του εσωτερικού των αγκώνων.

°         Σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει πυρετό ή άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη από ιό COVID-19 (δύσπνοια, έντονη κόπωση, βήχα) δεν θα προσέρχεται στην εγκατάσταση.

°         Σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος ακολουθούνται οι οδηγίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ https://gga.gov.gr/images/Instructions_EODY-GGA_positive_cases.pdf

°         Οι προπονήσεις και οι αγώνες γίνονται προς το παρόν χωρίς θεατές.

°         Τα κυλικεία στις αθλητικές εγκαταστάσεις συστήνεται να εξυπηρετούν κυρίως σε μορφή “take away”, με τήρηση αποστάσεων στην αναμονή και οφείλουν να λειτουργούν με αυστηρή τήρηση των σχετικών διατάξεων.

Δείτε τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ ενόψει της επανέναρξης της προπονητικής και αγωνιστικής δραστηριότητας εδώ

 

Το παρόν θα επικαιροποιείται ανάλογα με τις εξελίξεις και τις νέες οδηγίες που θα εκδίδονται κάθε φορά από την Γ.Γ.Α. και τον ΕΟΔΥ.