Οι Σχολικοί Αγώνες και πάλι στο Δήμο Ηλιούπολης 4 χρόνια μετά

22/03/2024 12:52 on Ειδήσεις Ανακοινώσεις

Οι Σχολικοί Αγώνες και πάλι στο Δήμο Ηλιούπολης 4 χρόνια μετά

Ο θεσμός της διοργάνωσης των Σχολικών Αγώνων ξεκινάει και πάλι στο Δήμο Ηλιούπολης 4 χρόνια μετά για την ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους και την εξοικείωση των μαθητών της πόλης με τον μεγαλύτερο αριθμό των αθλημάτων.
Στόχος των Σχολικών Αγώνων είναι η καλλιέργεια της άμιλλας, η ενίσχυση του αθλητισμού, η καλλιέργεια αξιών όπως είναι ο συναγωνισμός, η αγωνιστικότητα, η καλλιέργεια και η ανάδειξη ταλέντων σε αθλήματα, προκειμένου οι μαθητές της πόλης να αποκτήσουν ένα έναυσμα για να συνεχίσουν την πορεία τους στον Αθλητισμό.
Οι Σχολικοί Αγώνες αποτελούν έναν θεσμό για την πόλη που πρέπει να έχει συνέχεια προκειμένου να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας και να δίνει τα κατάλληλα κίνητρα στους μαθητές για να συμμετέχουν και να ανακαλύπτουν τις δυνατότητες τους, αλλά και να καλλιεργούν την αυτοπεποίθηση που σήμερα είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.
Οι Σχολικοί Αγώνες θα διεξαχθούν για τα Γυμνάσια της Ηλιούπολης την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 και την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, ενώ οι Σχολικοί Αγώνες για τα Δημοτικά Σχολεία Ηλιούπολης θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 3 Απριλίου έως και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024
► Οι δηλώσεις συμμετοχής στους αγώνες, πρέπει να σταλούν με e-mail (paodil@otenet.gr) στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές – μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ τάξης του Δημοτικού και όλοι οι μαθητές – μαθήτριες της Α΄, Β΄και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου ανεξαρτήτως έτους γέννησης.
Για το άθλημα της Κολύμβησης είναι δυνατόν να συμμετάσχουν μαθήτριες και μαθητές της Δ΄ τάξης ανεξαρτήτως έτους γέννησης.