Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας σε μαθητές της Πόλης μας

07/11/2022 09:31 on Εκδηλώσεις

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας σε μαθητές της Πόλης μας

Έπειτα από αρκετό καιρό, λόγω των ειδικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την πανδημία Cocid-19, επανήρθαμε με τη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος οδικής ασφάλειας σε συνεργασία με με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». 

 

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο Α΄ Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης και το παρακολούθησαν 550 περίπου μαθητές της Γ΄ Λυκείου όλων των σχολείων της πόλης μας με τους καθηγητές τους.



 


Στόχος του προγράμματος "Καν΄το Σωστά" είναι η ενημέρωση των μαθητών σε βασικά θέματα Οδικής Ασφάλειας και πρόληψης των τροχαίων δυστυχημάτων. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και περιλαμβάνει θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση με τους προσομοιωτές επικίνδυνων συνθηκών.

 

Πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βασισμένο σε επιστημονική τεκμηρίωση, που προωθεί τη βιωματική μάθηση και την ευαισθητοποίηση σε κρίσιμα ζητήματα της κυκλοφοριακής αγωγής και της οδικής ασφάλειας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτές του Ινστιτούτου για τα βασικά αίτια πρόκλησης τροχαίων συμβάντων και δοκίμασαν στην πράξη, μέσω των προσομοιωτών ανατροπής οχήματος, σύγκρουσης και των γυαλιών προσομοίωσης μέθης, το πώς μπορούν να αποφευχθούν οι δυσάρεστες συνέπειες μιας λανθασμένης οδηγικής συμπεριφοράς.










Το πρόγραμμα είχε εξαιρετική απήχηση και κέρδισε το ενδιαφέρον και την προσοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στοχεύοντας πλήρως στην ενημέρωση και κυρίως την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Πιο κάτω παραθέτουμε κάποια από τα σχόλια των συνοδών Εκπαιδευτικών μαθητών Λυκείων της Ηλιούπολης :

«Πολύ καλή οργάνωση, συνδυασμός πολυμέσων στην εισήγηση με άμεσο λόγο του εκπαιδευτή κατά τη διάρκεια της εισήγησης».

«Διαδραστικότητα».

«Να διευρυνθούν οι δράσεις σε περισσότερες ομάδες και ενήλικες».

«Μεταδοτικότητα, βιωματικότητα».

«Ενημέρωση, ρεαλισμός, επικοινωνία με τους μαθητές».

«Να γίνεται κάθε χρόνο σε κάθε Γ΄Λυκείου».

«Θεωρία, αναφορά στην πραγματικότητα και πράξη το ίδιο».

«Σαφήνεια-ακρίβεια και πολύ καλή επικοινωνία με τους μαθητές».